O le tau o maa ta'avale eletise e si'itia a'o le lava meafaitino mamafa

O le tau o maa ta'avale eletise e si'itia a'o le lava meafaitino mamafa

O le tau o le gaosiga o taavale eletise o le a siitia i le isi fa tausaga, e tusa ai ma se lipoti fou, ona o le utiuti o se mea mataʻina autu e manaʻomia e fai.maa taavale eletise.
"O loʻo oʻo mai se galulolo o manaʻoga," o le tala lea a Sam Jaffe, sui peresitene o vaifofo maa i le kamupani suʻesuʻe E Source i Boulder, Colorado." Ou te le manatu o lemaao lo'o sauni pea alamanuia.”
O le tau o maa ta'avale eletise ua pa'ū i tausaga talu ai ona o le faʻatupulaia o le gaosiga o le lalolagi.
Ae o le faʻaitiitia o le a le umi se taimi: E faʻatatau e le Puna o le a siʻitia le tau o maa i le 22% mai le 2023 i le 2026, e oʻo i le $ 138 i le kWh, aʻo leʻi toe foʻi i se paʻu tumau - atonu e maualalo i le kWh - i le 2031 $ 90 kWh .
Na taʻua e Jaffe, o le faʻatupulaia o loʻo fuafua e mafua mai i le faʻatupulaia o le manaʻoga mo mea taua, e pei o le lithium, e manaʻomia e fai ai le fiasefulu miliona o maʻa.
"O loʻo i ai le le lava o le lithium, ma o le le lava o le lithium o le a sili atu ona leaga.Afai e te le maina le lithium, e le mafai ona e faia ni maa,” o lana tala lea.
Ua valoia e le E Source o le faʻamoemoeina o le siʻitia o tau o le maa e mafai ona tuleia ai le tau o taavale eletise na faʻatau atu i le 2026 i le va o le $ 1,500 ma le $ 3,000 i le taʻavale.
O le faatauina atu o taavale eletise i le US e tatau ona sili atu i le 2 miliona i lena taimi, e tusa ai ma le tala lata mai mai le kamupani faufautua LMC Automotive. Ua faamoemoe le au fai taavale e taʻavale le tele o faʻataʻitaʻiga eletise ona o le toʻatele o tagata Amerika e taliaina le manatu o le eletise.
Ua fa'atuputeleina le lapata'iga a le au ta'avale ta'avale e uiga i le mana'omia o le gaosia atili o mea taua i ta'avale eletise. Na vala'auina e le Pule Sili o Ford Jim Farley i le masina na te'a nei mo le tele o mining i le fa'alauiloaina o le F-150 Lightning a le kamupani.
“Matou te mana’omia ni laisene eli.Matou te manaʻomia le faʻatulagaina o mea muamua ma le faʻamamaina o laisene i le US, ma matou te manaʻomia le malo ma le vaega tumaoti e galulue faʻatasi ma aumai iinei, ”o le tala lea a Farley i le CNBC.
Ua unaʻia e Tesla CEO Elon Musk le pisinisi maina ina ia faʻateleina le laʻuina o nikeli i le amataga o le 2020.
"Afai e te faʻaogaina lelei le nickel i se auala faʻapitoa i le siosiomaga, o le a tuʻuina atu e Tesla ia te oe se konekarate tele, umi umi," o le tala lea a Musk i le valaau o le konafesi ia Iulai 2020.
E ui ina malilie le aufaipisinisi ma taʻitaʻi o le malo e manaʻomia le tele o mea e fai mo le faʻatauina o mea mataʻutia, na taʻua e E source o loʻo tumau pea le maualalo o le aofaʻi o poloketi eli.
"Faatasi ai ma le tau o le lithium i luga ole 900% i le 18 masina talu ai, na matou faʻamoemoeina o maketi tetele e tatalaina le lolovaia ma fausia le tele o poloketi lithium fou.Nai lo lena, o nei tupe teufaafaigaluega e le lelei, o le tele o ia mea e sau mai Saina ma o loʻo faʻaaogaina i le sapalai sapalai a Saina, "o le tala lea a le kamupani i lana lipoti.
O fa'amaumauga o se fa'amatalaga fa'ato'a taimi * Fa'amaumauga e tuai ona le itiiti ifo i le 15 minute. Pisinisi fa'alelalolagi ma tala tau tupe, fa'atauga fa'asoa, ma fa'amatalaga maketi ma au'ili'iliga.


Taimi meli: Me-20-2022