O lo'o si'itia e le au fai ta'avale tau i ta'avale eletise e tao ai i le si'itia o tau o meafaitino

O lo'o si'itia e le au fai ta'avale tau i ta'avale eletise e tao ai i le si'itia o tau o meafaitino

O tagata fai taavale mai Tesla i Rivian i Cadillac o loʻo siʻitia tau i luga oa latou taavale eletise i le lotolotoi o suiga o tulaga tau maketi ma le siʻitia o tau o oloa, aemaise lava mo mea taua e manaʻomia moEV maa.

O tau o le maa ua tele tausaga ua paʻu, ae atonu o le a suia.O se tasi kamupani o loʻo faʻatulagaina le faʻateleina o le manaʻoga mo minerale maa i le isi fa tausaga e mafai ona faʻateleina le tau o sela EV i luga ole 20%.E sili atu lena i luga o tau o loʻo faʻatuputeleina mo mea mataʻutia e fesoʻotaʻi ma maa, o se taunuuga o le faʻalavelaveina o sapalai e fesoʻotaʻi ma le osofaʻiga a Covid ma Rusia i Ukraine.

O le maualuga o tau o loʻo faʻateleina ai e le au fai taʻavale eletise a latou tau, ma faʻaitiitia ai le taugofie o taʻavale mo le averesi o tagata Amerika ma faʻatonuina le fesili, o le a faʻagesegese ai le tau o le tau o oloa?

Fa'ase'e tau i luga

O le taʻitaʻi o pisinisi Tesla ua galue mo le tele o tausaga e faʻaititia le tau o ana taʻavale, o se vaega o lana "faʻailoga faalilolilo" e faʻalauiloa ai le suiga o le lalolagi i le leai o ni felauaiga.Ae e oo lava i le siitia o ana tau i le tele o taimi i le tausaga talu ai, e aofia ai le faalua ia Mati ina ua lapataia e le Pule Sili o Elon Musk e faapea o Tesla ma SpaceX o loo "vaaia le tele o le tau o le tau" i tau o meafaitino ma tau o felauaiga.

O le tele o Teslas ua sili atu nei le taugata nai lo le amataga o le 2021. O le taugofie "Standard Range" version of the Model 3, le taavale sili ona taugofie a Tesla, ua amata nei i le $46,990 i le US, i luga 23% mai le $38,190 ia Fepuari 2021.

O Rivian o se isi na vave fa'atupuina le si'itia o tau, ae o lona fa'agaoioiga e le'i aunoa ma se finauga.Na taʻua e le kamupani ia Mati 1 o ana faʻataʻitaʻiga uma e lua, o le R1T pickup ma le R1S SUV, o le a maua ni siʻitaga tetele tau, faʻamalosia vave.O le R1T o le a oso i le 18% i le $79,500, na fai mai ai, ma o le R1S o le a oso i le 21% i le $84,500.

O Rivian i le taimi lava e tasi na faʻailoa mai ai ni faʻataʻitaʻiga fou e sili ona maualalo o faʻataʻitaʻiga e lua, ma le itiiti ifo o foliga masani ma le lua afi eletise nai lo le fa, tau i le $ 67,500 ma le $ 72,500 i le faasologa, latalata i le tau muamua o latou uso e fa-motor.

O fetuunaiga na siitia ai mata: I le taimi muamua, na fai mai Rivian o le siʻitia o tau o le a faʻatatau i poloaiga na tuʻuina atu aʻo leʻi oʻo i le aso 1 o Mati faʻapea foʻi ma poloaiga fou, e faʻaluaina i tua i tagata o loʻo i ai faʻamaumauga mo nisi tupe.Ae o le lua aso o le tuleia mulimuli ane, na faatoese ai le Pule Sili o RJ Scaringe ma fai mai o le a faamamaluina e Rivian tau tuai mo poloaiga ua uma ona faia.

"I le talanoa atu i le toatele o outou i aso e lua ua tuanaʻi, ou te iloa atoatoa ma faailoa atu le le fiafia o le toatele o outou," o le tusi lea a Scaringe i le au paaga a Rivian."Talu mai le faʻatulagaina muamua o le faʻatulagaina o tau, aemaise lava i masina talu ai nei, ua tele suiga.O mea uma mai le semiconductors i le pepa uʻamea i nofoa ua sili atu ona taugata.

Lucid Group o loʻo tuʻuina atu foi nisi o na tau maualuga atu i le au faʻatau faʻatau o ana taavale toso taugata.

Na taʻua e le kamupani i le aso 5 o Me o le a siitia ai le tau o mea uma ae na o le tasi le lomiga o le Air luxury sedan e tusa ma le 10% i le 12% mo tagata faʻatau Amerika o loʻo tuʻuina a latou reservation i luga poʻo le maeʻa o Iuni 1. Masalo e mafaufau i foliga o Rivian, Na faamautinoa e le Pule Sili o Lucid Peter Rawlinson i tagata faatau o le a faamamaluina e Lucid ana tau o loʻo iai nei mo soʻo se faʻaagaga e tuʻuina atu i le faaiuga o Me.

O tagata fa'atau o lo'o faia fa'ailoga mo le Lucid Air i le aso 1 o Iuni po'o mulimuli ane o le a latou totogiina le $154,000 mo le Grand Touring version, mai le $139,000;$107,400 mo le Air in Touring trim, mai le $95,000;po'o le $87,400 mo le tau sili ona taugofie, e ta'ua o le Air Pure, mai le $77,400.

O le tau mo se fa'ailoga pito i luga fou na fa'asalalau ia Aperila, le Air Grand Touring Performance, e le suia i le $179,000, ae - e ui lava i fa'amatalaga tutusa - e $ 10,000 sili atu nai lo le fa'atapula'aina o le Air Dream Edition na suia.

"Ua matua suia le lalolagi mai le taimi na matou faʻasalalau muamua ai le Lucid Air i tua ia Setema 2020," o le tala lea a Rawlinson i le aufaipisinisi i le taimi o le tupe maua a le kamupani.

Tulaga manuia

O kamupani gaosi oloa i le lalolagi e sili atu le tamaoaiga nai lo kamupani e pei o Lucid poʻo Rivian ma e leʻi afaina tele i le siʻitia o tau e fesoʻotaʻi ma maa.O i latou fo'i, o lo'o lagona le mamafa o tau, e ui lava latou te tu'uina atu tau i tagata fa'atau i se tulaga maualalo.

O le General Motors i le Aso Gafua na siitia le tau amata o lana Cadillac Lyriq crossover EV, faʻapipiʻi poloaiga fou e $3,000 i le $62,990.O le fa'aopoopoga e le aofia ai fa'atauga o se ulua'i lomiga muamua.

O le Peresetene Cadillac Rory Harvey, i le faʻamatalaina o le sopo, na ia taʻua o le kamupani o loʻo aofia ai nei le $ 1,500 ofo mo tagata e ona e faʻapipiʻi i le fale (e ui o tagata faʻatau o le tau maualalo muamua o le a ofoina atu foi le fefaʻatauaiga).Na ia taʻua foʻi tulaga i fafo atu o maketi ma tau faʻatauvaʻa o ni mea taua i le siʻitia o le tau.

Na lapataia e le GM i le taimi o lona kuata muamua o tupe maua i le masina talu ai, o loʻo faʻamoemoeina le aofaʻi o tau o oloa i le 2022 e oʻo mai i le $ 5 piliona, faʻaluaina le mea na valoia e le kamupani taʻavale.

"Ou te le manatu o se mea e tasi e tuʻufua," o le tala lea a Harvey i le taimi o le faʻasalalauga i le Aso Gafua i le faʻalauiloaina o suiga o tau, ma faʻaopoopo le kamupani na fuafua e faʻafetaui le tau o le tau pe a maeʻa le amataga."Ou te manatu o le tele o mea taua na amanaia."

O le faʻatinoga ma faʻamatalaga o le 2023 Lyriq fou e le suia mai le faʻataʻitaʻiga muamua, o lana tala lea.Ae o le siʻitia o tau e faʻalatalata atili ai ma le tau o le Tesla Model Y, lea o loʻo faʻatulagaina e le GM le Lyriq e tauva ai.

Ua faia e Rival Ford Motor le tau o se vaega taua o lana fa'atauga mo le eletise fou F-150 Lightning pickup.O le tele o tagata suʻesuʻe na faateia i le tausaga talu ai ina ua fai mai Ford o le F-150 Lightning, lea na amata talu ai nei ona lafo atu i tagata faʻatau, o le a amata ile $39,974.

Darren Palmer, sui peresitene Ford o le lalolagi atoa polokalame EV, fai mai o loʻo fuafua le kamupani e faʻamautu le tau - e pei ona iai i le taimi nei - ae e faʻatatau i tau o oloa "valea", pei o isi tagata uma.

Ford i le masina na teʻa nei fai mai o loʻo faʻamoemoeina le $ 4 piliona i mea mataʻutia ulu i lenei tausaga, mai le tala muamua o le $ 1.5 piliona i le $ 2 piliona.

"O le a matou teuina pea mo tagata uma, ae e tatau ona tatou tali atu i oloa, ou te mautinoa," o le tala lea a Palmer i le CNBC i le taimi o se faatalanoaga i le amataga o lenei masina.

Afai e va'aia e le Uila le si'itia o tau, o le 200,000 o lo'o i ai fa'amaumauga e ono fa'asaoina.Fai mai Palmer, na matauina e Ford le tetee faasaga ia Rivian.

Fa'atūina filifili sapalai

O le Lyriq ma le F-150 Lightning o ni oloa fou, faatasi ai ma filifili sapalai fou lea - mo le taimi nei - ua faʻaalia ai le au fai taavale i le siʻitia o tau o oloa.Ae i luga o nisi o taavale eletise tuai, e pei o le Chevrolet Bolt ma le Nissan Leaf, ua mafai e le au fai taavale ona faʻamaualuga a latou tau e ui i le maualuga o tau.

GM's 2022 Bolt EV amata i le $31,500, i luga $500 mai le taimi muamua i le faʻataʻitaʻiga-tausaga, ae i lalo e tusa ma le $5,000 faʻatusatusa i le tausaga faʻataʻitaʻi muamua ma e tusa ma le $ 6,000 sili atu le taugofie nai lo le taimi muamua na faʻaalia ai le taʻavale mo le 2017 model-year.GM e leʻi faʻasalalauina tau mo le 2023 Bolt EV.

Na taʻua e Nissan i le masina na teʻa nei, o se faʻafouga fou o lana Laau eletise, lea na faʻatau atu i le US talu mai le 2010, o le a faʻatumauina tutusa tau amata mo le faʻataʻitaʻiga o le 2023 o le taʻavale.O faʻataʻitaʻiga o loʻo iai nei e amata ile $27,400 ma le $35,400.

Na taʻua e le taʻitaʻifono a Nissan Americas Jeremie Papin, o le faʻamuamua a le kamupani i luga o le tau o le faʻaaogaina lea o le tele o tau i fafo e mafai ai, e aofia ai mo taʻavale i le lumanaʻi e pei o le Ariya EV.O le 2023 Ariya o le a amata ile $45,950 pe a taunuu i le US mulimuli ane i lenei tausaga.

"E masani lava o le faamuamua muamua," o le tala lea a Papin i le CNBC.“O le mea lena o loʻo matou taulaʻi i ai i le faia ... e moni mo le ICE e pei o le EVs.Na'o lo matou mana'o e fa'atau atu ta'avale i se tau fa'atauva ma mo lo latou tau atoa."


Taimi meli: Me-26-2022