Va'aiga a le EU Residential Energy Storage: 4.5 GWh o Fa'aopoopo Fou i le 2023

Va'aiga a le EU Residential Energy Storage: 4.5 GWh o Fa'aopoopo Fou i le 2023

I le 2022, o le tuputupu aʻe o lefale teu malosii Europa o 71%, faʻatasi ai ma se faʻaopoopo faʻapipiʻi gafatia o 3.9 GWh ma se faʻapipiʻi faʻapipiʻi gafatia o 9.3 GWh.Siamani, Italia, United Kingdom, ma Austria o loʻo avea ma maketi pito i luga e fa ma le 1.54 GWh, 1.1 GWh, 0.29 GWh, ma le 0.22 GWh, faasologa.

I le vaeluagalemu o faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻamoemoeina o le faʻaogaina fou o le teuina o le malosi o aiga i Europa o le a oʻo atu i le 4.5 GWh i le 2023, 5.1 GWh i le 2024, 6.0 GWh i le 2025, ma le 7.3 GWh i le 2026. Polani, Sepania, ma Suetena o loʻo i ai. maketi o lo'o tula'i mai ma le gafatia tele.

E oʻo atu i le 2026, o loʻo faʻamoemoeina o le tausaga fou faʻapipiʻi gafatia i le itulagi Europa o le a oʻo atu i le 7.3 GWh, faʻatasi ai ma le faʻapipiʻiina o le 32.2 GWh.I lalo o se faʻataʻitaʻiga maualuga, e oʻo atu i le faaiuga o le 2026, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le malosi o le aiga i Europa e mafai ona oʻo atu i le 44.4 GWh, ae i lalo o se faʻataʻitaʻiga maualalo, o le a 23.2 GWh.Siamani, Italia, Polani, ma Suetena o le a avea ma atunuu pito i luga e fa i tulaga uma e lua.

Manatua: O faʻamaumauga ma auʻiliʻiliga i lenei tusiga e maua mai i le "2022-2026 European Residential Energy Storage Market Outlook" lomia e le European Photovoltaic Industry Association ia Tesema 2022.

2022 EU Residential Energy Storage Tulaga Maketi

Le tulaga o le maketi o loʻo teuina i totonu o Europa i le 2022: E tusa ai ma le European Photovoltaic Industry Association, i le vaeluagalemu o faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻatatauina o le faʻaogaina o le gafatia o le teuina o malosiaga i Europa o le a oʻo atu i le 3.9 GWh i le 2022, e fai ma sui o le 71. % fa'atupulaia pe a fa'atusatusa i le tausaga talu ai, fa'atasi ai ma le fa'aputuga fa'apipi'i e 9.3 GWh.O lenei faʻatupulaia o loʻo faʻaauau mai le 2020 ina ua oʻo i le 1 GWh le maketi o loʻo nofomau i Europa, sosoo ai ma le 2.3 GWh i le 2021, o le 107% i lea tausaga ma lea tausaga.I le 2022, e sili atu ma le tasi miliona tagata nofomau i Europa na faʻapipiʻiina le photovoltaic ma le malosi e teu ai masini.

O le tuputupu aʻe o faʻasalalauga faʻapipiʻi photovoltaic e fai ma faʻavae mo le tuputupu aʻe o le maketi o fale teu oloa.Fa'amaumauga o fa'amaumauga o lo'o fa'aalia ai o le averesi o fua faatatau tutusa i le va o le fa'aogaina o le malosi o le nofomau ma le tufatufaina atu o le photovoltaic system i Europa na fa'atupula'ia mai le 23% i le 2020 i le 27% i le 2021.

O le si'itia o le tau o le eletise ose itu taua na mafua ai le si'itia o fale e teu ai malosiaga.O le faʻafitauli o le malosi e mafua mai i le feteenaiga a Rusia-Iukureini ua atili faʻateleina ai le tau o le eletise i Europa, faʻateleina popolega e uiga i le puipuiga o le malosi, lea na faʻalauteleina ai le atinaʻeina o le maketi o le teuina o malosiaga i Europa.

Ana le seanoa fa'ama'a fagu ma le le lava o mea fa'apipi'i, lea e fa'atapula'aina ai le fa'amalieina o mana'oga o tagata fa'atau ma mafua ai le tuai i fa'apipi'iina o oloa mo ni nai masina, semanu e sili atu le fa'atupulaia o maketi.

I le 2020,fale teu malosifaiga fa'ato'a alia'e mai i luga o le fa'afanua malosi a Europa, fa'atasi ai ma fa'ailoga e lua: o le fa'apipi'iina muamua o le sili atu i le 1 GWh o le gafatia i le tausaga e tasi ma le fa'apipi'iina o le sili atu i le 100,000 fale e teu ai le malosi i totonu o se itulagi e tasi.

 

Nofo Malosiaga Teuteu Maketi Tulaga: Italia

O le tuputupu aʻe o le maketi o loʻo faʻaputuina malosi i Europa e faʻatautaia e nai atunuʻu taʻutaʻua.I le 2021, o le pito i luga o maketi e lima e teu ai le malosi i Europa, e aofia ai Siamani, Italia, Austria, United Kingdom, ma Suiselani, e tusa ma le 88% o le gafatia faʻapipiʻi.O Italia na avea ma maketi lona lua e teu ai malosiaga i totonu o Europa talu mai le 2018. I le 2021, na avea ma mea sili ona faateia i le faʻapipiʻiina faaletausaga o le 321 MWh, e fai ma sui o le 11% o le maketi atoa a Europa ma le 240% faʻatusatusa i le 2020.

I le 2022, o le malosi fou faʻapipiʻi a Italia mo le teuina o malosiaga nofomau e tatau ona sili atu i le 1 GWh mo le taimi muamua, e oʻo atu i le 1.1 GWh ma le tuputupu aʻe o le 246%.I lalo o se faʻataʻitaʻiga maualuga o le tuputupu aʻe, o lenei tau faʻatatau o le 1.56 GWh.

I le 2023, o loʻo faʻamoemoeina Italia e faʻaauau lona tuputupu aʻe malosi.Ae ui i lea, a maeʻa, faʻatasi ai ma le faʻaiʻuga poʻo le faʻaitiitia o faiga lagolago e pei o Sperbonus110%, o le faʻapipiʻiina fou faaletausaga o le teuina o le malosi i Italia e le o mautinoa.Ae ui i lea, e mafai lava ona faʻamauina se fua e latalata ile 1 GWh.E tusa ai ma fuafuaga a le kamupani telefoni feaveaʻi a Italia TSO Terna, o le aofaʻi o le 16 GWh o le faʻaogaina o le eletise o le a faʻaaogaina i le 2030.

Nofo Malosiaga Teuteu Maketi Tulaga: United Kingdom

United Kingdom: I le 2021, o Peretania na tulaga fa lona fa ma le faʻapipiʻiina o le 128 MWh, faʻatupulaia i le fua faatatau o le 58%.

I le vaeluagalemu o faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻatatauina o le fou faʻapipiʻiina o le faʻaogaina o le malosi o le fale i Peretania o le a oʻo atu i le 288 MWh i le 2022, faʻatasi ai ma le tuputupu aʻe o le 124%.E oo atu i le 2026, ua faamoemoe e iai se isi 300 MWh pe 326 MWh.I lalo o se tulaga maualuga o le tuputupu aʻe, o le faʻatulagaina fou faʻapipiʻi i Peretania mo le 2026 e 655 MWh.

Ae ui i lea, ona o le le lava o polokalame lagolago ma le faʻagesegese o le faʻaogaina o mita atamai, o le faʻatupulaia o le faʻatupulaia o le maketi o loʻo teuina le malosi o le UK e faʻamoemoe e tumau i le tulaga o loʻo i ai nei i tausaga a sau.E tusa ai ma le European Photovoltaic Association, e oʻo atu i le 2026, o le aofaʻi faʻapipiʻi gafatia i Peretania o le a 1.3 GWh i lalo o se faʻataʻitaʻiga maualalo, 1.8 GWh i le vaeluagalemu, ma le 2.8 GWh i lalo o se faʻataʻitaʻiga maualuga.

Nofo Malosiaga Teuteu Maketi Tulaga: Suetena, Farani ma Netherlands

Suetena: Fa'aola e ala i tupe fa'ameaalofa, fa'aputuga malosi o fale ma fale photovoltaics i Suetena o lo'o fa'atumauina pea le fa'atupulaia.Ua fuafua e avea ma lona fa-telefale teu malosimaketi i Europa i le 2026. E tusa ai ma le International Energy Agency (IEA), o Suetena foi o le maketi sili ona tele mo taʻavale eletise i le Europa Europa, faʻatasi ai ma le 43% o le maketi o le faʻatauga o taavale eletise fou i le 2021.

Farani: E ui lava o Farani o se tasi o maketi tele mo photovoltaics i Europa, o loʻo faʻamoemoe e tumau i se tulaga maualalo i nai tausaga o lumanaʻi ona o le le lava o faʻamalosi ma tau maualalo tau eletise.O le maketi ua fuafua e siitia mai le 56 MWh i le 2022 i le 148 MWh i le 2026.

Pe a faʻatusatusa i isi atunuʻu Europa e tutusa le fua, o le maketi Farani e teu ai le malosi o loʻo laʻititi lava pe a mafaufau i lona faitau aofaʻi o 67.5 miliona.

Netherlands: O Netherlands o loʻo avea pea ma maketi e le o iai.E ui i le iai o se tasi o maketi sili ona tele nofomau photovoltaic i Europa ma le maualuga maualuga i le tagata taʻitasi le fua faʻapipiʻiina o le la i luga o le konetineta, o le maketi e tele lava ina pulea e lana net metering policy mo nofomau photovoltaics.

 


Taimi meli: Me-23-2023