Lithium iron phosphate maa

Lithium iron phosphate maa

O le ulufale atu ia Iulai 2020, na amata ai e le CATL lithium iron phosphate maa na tuʻuina atu Tesla;i le taimi lava e tasi, BYD Han ua lisiina, ma o le maa ua faʻapipiʻiina i le lithium iron phosphate;e oʻo lava i GOTION HIGH-TECH, o se numera tele o le lagolagoina Wuling Hongguang talu ai nei na faʻaaogaina o le lithium iron phosphate maa.

E oʻo mai i le taimi nei, o le "taufaʻiga" a le lithium iron phosphate e le o toe avea ma faʻaupuga.TOP3 kamupani ma'a eletise fa'apitonu'u o lo'o fa'ateleina ma lautele i luga o le lithium iron phosphate auala fa'apitoa.

Le pa'u ma le tafe ole lithium iron phosphate

I le toe tepa i tua i le maketi o le maa eletise a lo tatou atunuu, e mafai ona matauina i le amataga o le 2009, o le taugofie ma sili ona saogalemu maa lithium iron phosphate na muamua faʻaaogaina i le poloketi faʻataʻitaʻiga "Ten Cities and Thousand Vehicles" na faʻalauiloaina e le Matagaluega o Saienisi ma Tekonolosi.talosaga.

Mulimuli ane, o le pisinisi fou o taavale malosi a le tatou atunuu, na siitia e ala i faiga faavae fesoasoani, na oo i le tuputupu ae pa, mai le itiiti ifo i le 5,000 taavale i le 507,000 taavale i le 2016. O le utaina o maa eletise, o le vaega autu o taavale fou malosi, ua matua faateleina foi.

O faʻamaumauga na faʻaalia ai i le 2016, o le aofaʻi o le uta eletise eletise a le tatou atunuʻu e 28GWh, o le 72.5% o maa lithium iron phosphate.

O le 2016 foi o se suiga.Na suia le faiga faʻavae fesoasoani i lena tausaga ma amata ona faʻamamafa le maila o taʻavale.O le maualuga o maila, o le maualuga foi lea o le fesoasoani, o lea ua liliu atu ai taavale pasese i le NCM maa ma le malosi o le tumau.

E le gata i lea, ona o le utiuti o le avanoa o le maketi o taavale pasese ma le faateleina o manaʻoga mo le ola maa i taavale pasese, o le vaitau mamalu o le lithium iron phosphate ua maeʻa mo sina taimi.

Seʻia oʻo i le 2019, na faʻalauiloaina ai le faiga fou fou o le fesoasoani i taavale, ma o le aofaʻi o le paʻu na sili atu i le 50%, ma e leai se manaʻoga maualuga mo le maila o taavale.O se taunuuga, na amata ona toe foʻi mai maa lithium iron phosphate.

Le lumanaʻi o le lithium iron phosphate

I le maketi fou o le malosi o taavale afi, e faʻatatau i faʻamatalaga o le malosiaga faʻapipiʻiina o le maʻa ia Iuni o le tausaga nei, o le faʻaogaina o le NCM maa o le 3GWh, faʻamauina mo le 63.8%, ma le faʻaogaina o maa LFP o le 1.7GWh, faʻamaumauga mo. 35.5.%.E ui lava o le lagolago lagolago o maa LFP e matua maualalo ifo nai lo le NCM maa mai faʻamaumauga, o le fua faatatau o le lagolagoina o taavale pasese faʻatasi ma maa LFP na siitia mai le 4% i le 9% ia Iuni.

I totonu o le maketi o taavale faʻatau, o le tele o maʻa malosi lagolago mo taavale pasese ma taʻavale faʻapitoa o le LFP maa, lea e leai se aoga e fai atu ai.I se isi faaupuga, ua amata ona faʻaaogaina maa LFP i maʻa eletise, ma ua uma ona faʻavae le tulaga.Fa'atasi ai ma le fa'atauga mulimuli ane ole Tesla Model 3 ma le BYD Han EV, o le fa'asoa maketi o ma'a LFP o le a na'o le fa'ateleina E le pa'u.

I le maketi tele e teu ai le malosi, e sili atu le aoga o le maa LFP nai lo le NCM maa.O faʻamaumauga na faʻaalia ai o le gafatia o le maketi o loʻo teuina malosi a loʻu atunuu o le a sili atu i le 600 piliona yuan i le isi sefulu tausaga.E oʻo lava i le 2020, o le aofaʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi gafatia o le maketi o loʻo teuina malosi a loʻu atunuu e tatau ona sili atu i le 50GWh.


Taimi fa'asalalau: Sep-16-2020