Ua fa'atūina e Sigapoa le faiga muamua e teu ai maa e fa'aleleia ai le fa'aogaina o le malosi o le taulaga

Ua fa'atūina e Sigapoa le faiga muamua e teu ai maa e fa'aleleia ai le fa'aogaina o le malosi o le taulaga

nofoaga eletise

SINGAPORE, Iulai 13 (Reuters) – Ua faatuina e Sigapoa lana uluai masini e teu ai le malosi o le maa (BESS) e pulea ai le tele o taumafa i le nofoaga tele e la'u ai pusa oloa i le lalolagi.

O le poloketi i le Pasir Panjang Terminal o se vaega o le $ 8 miliona faiga faapaaga i le va o le pulega, le Energy Market Authority (EMA) ma le PSA Corp, o le tala lea a le malo i se faʻamatalaga tuʻufaʻatasia i le Aso Lulu.

Ua fuafua e amata i le kuata lona tolu, o le BESS o le a maua ai le malosi e faʻaaogaina e faʻatautaia ai galuega ma meafaigaluega e aofia ai crane ma prime movers i se auala sili atu ona lelei.

O le poloketi na tu'uina atu i le Envision Digital, o le na fausia se Smart Grid Management System e aofia ai le BESS ma le solar photovoltaic panels.

O lo'o fa'aogaina e le fa'avae masini a'oa'oga e tu'uina atu ai fa'ata'ita'iga otometi i le taimi tonu e mana'omia ai le malosi, o le tala lea a le ofisa o le malo.

Soo se taimi lava e vaʻaia ai le faʻateleina o le faʻaaogaina o le malosi, o le BESS iunite o le a faʻagaoioia e tuʻuina atu le malosi e fesoasoani ai e faʻafetaui manaoga, latou faʻaopoopo.

I isi taimi, e mafai ona fa'aoga le iunite e tu'uina atu ai auaunaga fa'aopoopo i le eletise eletise a Sigapoa ma maua ai tupe maua.

O le iunite e mafai ona faʻaleleia atili le malosi o le faʻaogaina o taulaga i le 2.5% ma faʻaititia le tulagavae kaponi o le taulaga i le 1,000 tone o le carbon dioxide e tutusa i le tausaga, e pei o le aveeseina o le tusa ma le 300 taʻavale mai le auala i tausaga taʻitasi, fai mai lala sooupu a le malo.

O le a fa'aogaina fo'i fa'amatalaga mai le poloketi i le fa'aogaina o le eletise i le Taulaga i Tuas, lea o le a avea ma nofoaga aupito tele i le lalolagi, e fa'amae'aina i le 2040s, o le latou fa'aopoopo mai lea.


Taimi meli: Iul-14-2022