O le tulafono a Turkey e teu ai le malosi e tatala ai avanoa fou mo mea fa'afouina ma maa

O le tulafono a Turkey e teu ai le malosi e tatala ai avanoa fou mo mea fa'afouina ma maa

O le auala na faia e le malo o Turkey ma pulega faʻatonutonu e faʻafetaui tulafono o maketi o malosiaga o le a maua ai avanoa "faʻafiafiaina" mo le teuina o le malosi ma faʻafouina.

E tusa ai ma le tala a Can Tokcan, o se paʻaga pule i Inovat, o le EPC e teu ai le malosi ma le kamupani gaosi fofo, o tulafono fou e tatau ona faʻaaogaina i se taimi lata mai e faʻateleina ai le malosi o le teuina o le malosi.

I tua ia Mati,Energy-Storage.newsfaalogo mai Tokcan e faapea o le maketi e teu ai le malosi i Turkey na "tatala atoatoa".Na oʻo mai ina ua maeʻa le pulega a le Malo o le Malosiaga Maketi (EMRA) i le 2021 e tatau ona faʻatagaina kamupani malosi e atiaʻe nofoaga e teu ai le malosi, pe tuʻutasi, faʻapipiʻi faʻatasi ma le faʻaogaina o le eletise poʻo le tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o le malosi - e pei o fale gaosi oloa tetele. .

I le taimi nei, o lo'o fa'amanino atili tulafono o le malosi e fa'aoga ai talosaga e teu ai le malosi e mafai ai ona pulea ma fa'aopoopoina le malosi fou fa'afouina, a'o fa'aitiitia ai le fa'atapula'aina o le gafatia.

"O le malosi faʻafouina e matua fiafia ma manaia, ae e faʻatupuina ai le tele o faʻafitauli i luga o le faasologa," o le tala lea a TokcanEnergy-Storage.newsi se isi faatalanoaga.

E mana'omia le teuina o le malosi e fa'amalieina ai le fa'atupuina o le PV o le la ma le matagi, "a leai, e masani lava o le kesi fa'alenatura po'o le koale e mafai ona fa'aogaina mo nei fesuiaiga i le va o le sapalai ma le mana'oga".

O le a mafai e le au atia'e, tagata teu tupe, po'o le gaosiga o le eletise ona fa'apipi'i fa'aopoopo le malosi fa'afouina, pe a fa'apipi'i le fa'aputuina o le malosi fa'atasi ma le fa'aigoa fa'aigoa e pei ona fa'apipi'iina e le fale malosi fa'afouina i megawatts.

“E fai ma fa’ata’ita’iga, afai e fai mai o lo’o iai sau fale e teu ai le 10MW eletise i le itu o le AC ma e te fa’amautinoa o le a e fa’apipi’i le 10MW o mea e teu ai, o le a fa’ateleina lou malosi i le 20MW.O lea la, o le a faaopoopo le 10MW e aunoa ma se ituaiga tauvaga mo le laisene, ”o le tala lea a Tokcan.

"O lea nai lo le i ai o se tau faʻatulagaina [mo le teuina o le malosi], o loʻo tuʻuina atu e le malo lenei faʻamalosi mo le malosi o le la poʻo le matagi."

O le auala fou lona lua e mafai e le au atina'e e teuina le malosi tuto'atasi e mafai ona talosaga mo feso'ota'iga feso'ota'iga feso'ota'iga i le tulaga o fale fa'asalalau.

O suiga fou o le tulafono na tatalaina ai le maketi a Turki, o suiga fou o le a mafua ai le atinaʻeina o galuega fou faʻafouina i le 2023, talitonu le kamupani a Tokcan Inovat.

Nai lo le manaʻomia e le malo e teu faʻafaigaluega i atinaʻe e faʻaogaina ai le gafatia faaopoopo, o loʻo tuʻuina atu lena matafaioi i kamupani tumaoti i le tulaga o le faʻapipiʻiina o le malosi e mafai ona taofia ai le faʻaogaina o le eletise i luga o le eletise mai le mamafa tele.

"E tatau ona mafaufauina o se gafatia faʻafouina faʻafouina, ae faʻapea foʻi ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga faʻaopoopo," o le tala lea a Tokcan.

O tulafono fou o lona uiga e mafai ona fa'aopoopo le malosi fou fou

E oʻo mai ia Iulai i le tausaga nei, na maua ai e Turkey le 100GW o le faʻaogaina o le malosi o le gaosiga.E tusa ai ma fuainumera aloaia, e aofia ai le tusa ma le 31.5GW o le eletise eletise, 25.75GW o le kesi faanatura, 20GW o le koale ma le tusa ma le 11GW o le matagi ma le 8GW o le la PV i le faasologa ma le isi vaega e aofia ai geothermal ma biomass malosiaga.

O le auala autu mo le faʻaopoopoina o le tele o malosiaga faʻafouina e ala i tauofoga mo laisene fafaga-in tariff (FiT), lea e manaʻo le malo e faʻaopoopo le 10GW o le la ma le 10GW o le matagi i luga o le 10 tausaga e ala i faʻatautuʻi faʻatau lea e sili ona taugofie. malo.

Fa'atasi ai ma le atunu'u o lo'o fa'amoemoeina le leai o ni fa'aleagaga e o'o atu i le 2053, o na suiga fou o tulafono mo le teuina o le malosi i luma o le mita fa'atasi ai ma mea fa'afouina e mafai ona fa'avavevave ma sili atu le alualu i luma.

Ua toe fa'afouina le tulafono o le malosi a Turkey ma na faia talu ai nei se vaitaimi o fa'amatalaga lautele, ma o lo'o fa'amoemoe le au fai tulafono e vave fa'ailoa mai pe fa'apefea ona fa'atino suiga.

O se tasi o mea e le o iloa o le a le ituaiga o malosiaga e teu ai - i megawatt-itula (MWh) - o le a manaʻomia i le megawatt o le malosi faʻafouina, ma o le mea lea e teu ai, e faʻapipiʻiina.

Fai mai Tokcan e foliga mai o le a i se mea i le va o le 1.5 ma le 2 taimi le tau o le megawatt i le faʻapipiʻiina, ae o loʻo tumau pea ona faʻamautinoa, o se vaega o se taunuuga o paaga ma faʻatalanoaga lautele.

 

O maketi ta'avale eletise a Turkey ma fale gaosi oloa o lo'o iai fo'i avanoa e teu ai

E iai foʻi isi suiga na fai mai Tokcan e foliga lelei tele mo le vaega o le teuina o malosiaga a Turkey.

O se tasi o na mea o loʻo i totonu o le maketi e-mobility, lea o loʻo tuʻuina atu ai e le au pulega faʻatulafonoina laisene e faʻagaioia ai nofoaga eletise (EV).E tusa ma le 5% i le 10% o ia mea o le a faʻapipiʻiina vave DC ma isi iunite faʻapipiʻi AC.E pei ona taʻua e Tokcan, e manaʻomia e nofoaga faʻapipiʻi vave DC e teu ai le malosi e faʻafefe ai mai le faʻasologa.

O le isi o loʻo i totonu o pisinisi ma alamanuia (C&I) avanoa, o le maketi o malosiaga faʻafouina "e leʻi laiseneina" a Turkey - e ese mai i mea faʻapipiʻi faʻatasi ma laisene FiT - lea e faʻapipiʻi ai e pisinisi le malosi faʻafouina, e masani ona PV sola i luga o latou fale poʻo se isi nofoaga i luga o le feso'ota'iga tufatufa tutusa.

I le taimi muamua, e mafai ona fa'atau atu fa'aputuga fa'asili i le fa'asologa, lea na mafua ai le tele o mea fa'apipi'i e lapo'a atu nai lo le fa'aaogaina i le mea e fa'aoga ai i le fale gaosimea, fale gaosi oloa, fale fa'atau pisinisi po'o isi mea faapena.

"Ua suia foi talu ai nei, ma o lea e mafai ona toe totogi mo le aofaʻi na e faʻaaogaina," o le tala lea a Can Tokcan.

"Aua afai e te le faʻafoeina le gafatia o le gaosiga o le la poʻo le gafatia, o lona uiga, o le mea moni e amata ona avea ma avega i luga o le faʻasologa.Ou te manatu i le taimi nei, ua iloa lenei mea, ma o le mea lea ua latou galulue atili ai, le malo ma faʻalapotopotoga talafeagai, i le faʻavaveina o talosaga e teu ai.

Inovat lava ia o loʻo i ai se paipa e tusa ma le 250MWh, tele i Turkey ae faʻatasi ai ma nisi o galuega i isi nofoaga ma o le kamupani na tatalaina talu ai nei se ofisa Siamani e faʻatatau i avanoa Europa.

Na taʻua e Tokcan nai lo le taimi na matou talanoa mulimuli ai ia Mati, o le nofoaga o loʻo teuina ai le malosi a Turkey na tu i le lua megawatts.I aso nei, e tusa ma le 1GWh o poloketi ua faʻatulagaina ma ua oʻo atu i tulaga maualuga o le faʻatagaina ma Inovat vavalo o le siosiomaga faʻatonutonu fou e mafai ona faʻaosoina le maketi Turkish i "pe tusa ma le 5GWh pe sili atu".

"Ou te manatu o loʻo suia le vaʻaiga mo le lelei, o loʻo faʻateleina le maketi," o le tala lea a Tokcan.


Taimi meli: Oke-11-2022