I totonu o le sefulu tausaga, o le lithium iron phosphate o le a suia ai le lithium manganese cobalt oxide e avea ma vailaʻau autu e teu ai le malosi?

I totonu o le sefulu tausaga, o le lithium iron phosphate o le a suia ai le lithium manganese cobalt oxide e avea ma vailaʻau autu e teu ai le malosi?

Folasaga: O se lipoti a Wood Mackenzie na valoia e faapea i totonu o le sefulu tausaga, o le lithium iron phosphate o le a suia ai le lithium manganese cobalt oxide e avea ma kemisi autu e teu ai le malosi.

ata1

Fai mai le Pule Sili o Tesla, Elon Musk, i le valaau o tupe maua: "Afai e te miina le nickel i se auala lelei ma le siosiomaga, o le a faia e Tesla Oe e tuʻuina atu se konekarate tele." Ua valoia e le au suʻesuʻe Amerika o Wood Mackenzie, i totonu o le sefulu tausaga, o le lithium iron phosphate (LFP) o le a sui le lithium manganese cobalt oxide (NMC) e avea ma nofoaga autu e teu ai le malosi o mea tau vaila'au.

Ae ui i lea, ua leva ona lagolagoina e Musk le aveeseina o le cobalt mai le maa, atonu o lenei tala e le leaga uma mo ia.

E tusa ai ma faʻamatalaga a Wood Mackenzie, o maa lithium iron phosphate (LFP) na faʻatatau mo le 10% o le maketi e teu ai le malosi i le 2015. Talu mai lena taimi, o lo latou lauiloa ua faʻateleina ma o le a sili atu i le 30% o le maketi i le 2030.

O lenei siitaga na amata ona o le le lava o NMC maa ma vaega i le faaiuga o le 2018 ma le amataga o le tausaga talu ai.Talu ai o mea uma e lua e teu ai le malosi ma ta'avale eletise (ev) ua o'o i le vave fa'apipi'iina, o le mea moni o vaega e lua o lo'o fa'asoa le kemisi maa na mafua ai ona le lava.

Fai mai le au suʻesuʻe sinia a Wood Mackenzie Mitalee Gupta: "Ona o le faʻalauteleina o le taamilosaga o le NMC ma le tau mafolafola, ua amata ona ulufale atu le au faʻatau oloa a le LFP i le maketi faʻatapulaʻaina o le NMC i se tau faʻatauvaʻa, o lea e manaia ai le LFP i le mana ma le malosi. ."

O se tasi o mafuaʻaga e mafua ai le faʻamoemoeina o le pule a le LFP o le eseesega lea i le va o le ituaiga maa faʻaaogaina mo le teuina o le malosi ma le ituaiga o maa faʻaaogaina i taʻavale eletise, ona o mea faigaluega o le a aʻafia i nisi faʻafouga ma faʻapitoa.

Ole fa'aogaina ole eletise ole lithium-ion o lo'o i ai nei ua fa'aitiitia tupe maua ma le manuia o le tamaoaiga pe a sili atu le taamilosaga i le 4-6 itula, o lea e mana'omia vave ai le teuina o le malosi mo se taimi umi.Fai mai Gupta, o loʻo ia faʻamoemoe foi o le maualuga o le toe faʻaleleia o le malosi ma le tele o taimi o le a faʻamuamua i le malosi o le malosi ma le faʻatuatuaina o le maketi e teu ai le malosi, e mafai ona susulu uma maa LFP.

E ui lava o le tuputupu aʻe o le LFP i totonu o le maketi o taavale afi eletise e le o se mea mataʻutia e pei o le tulaga o le teuina o le malosi, o le lipoti a Wood Mackenzie na faʻailoa mai e le mafai ona le amanaiaina ia faʻaoga telefoni feaveaʻi e faʻaalia ai le lithium iron phosphate.

O lenei vailaʻau ua leva ona taʻutaʻua i le maketi o taavale eletise a Saina ma e faʻamoemoe e maua ai le fiafia i le lalolagi atoa.WoodMac vavalo e oo atu i le 2025, LFP o le a sili atu i le 20% o le aofaʻi o maa eletise faʻapipiʻi.

Fai mai le au suʻesuʻe suʻesuʻe a Wood Mackenzie, Milan Thakore, o le malosi autu mo le faʻaaogaina o le LFP i le fanua o taʻavale eletise o le a sau mai le faʻaleleia atili o le vailaʻau e tusa ai ma le mamafa o le malosi ma le tekonolosi faʻapipiʻi.


Taimi fa'asalalau: Sep-16-2020